21 Ekim 2015 Çarşamba

20 Ekim Toplantısı Hakkında Kısa Bilgilendirme

Toplantı saat 19:00'da Yeldeğirmeni Marmelat Cafe'de yapıldı.
Şimdiye kadar yapılan toplantıların, görüşmelerin özeti ve bilgilendirme yapıldı.
GÜNDEMLER ve KARARLAR
Oluşumun şekli, şemali, ismi, olacaksa logosu meselesi:
Hareketin isminin #Erdoğanİstifa mı yoksa #İstifa mı olacağı konusu üzerine yoğunlaşıldı. Sadece #İstifa sloganıyla yola devam edilmesi görüşü neredeyse oybirliği ile kararlaştırıldı. Her anlamda yaygınlaşmasının pratik, kısa ve içi çeşitli farklı biçimlerde doldurulabilmeye müsait oluşuna vurgu yapıldı. Tanım gerektiren mecralarda kısaca "#İstifa Hareketi" denilmesine karar verildi.
Sokakta ve sosyal medyada görünülürlüğü meselesi:

Önemli ve öncelikli meselenin sokak ayağının örülmesi olduğuna bir çok kişi tarafından dikkat çekildi. Sosyal medyanın vb mecraların hareketi besleyen ve büyümesine hizmet eden bir biçimde kullanılmasına vurgu yapıldı. Görünülürlüğün sadece "#İstifa" sloganını merkeze alan bir biçimde başlamasına karar verildi. İlk etaptaki gerekli görsellerin oluşturulması için görev alındı. Sosyal medya grupları için görev alındı. Ayrıca çok sayıda katılımcıya sosyal medyada yöneticilik yetkisi verilmesi kararlaştırıldı. Var olan sosyal medya grupları bu kararlara göre düzenlenecek, olmuyorsa yenileri açılacak.
Ayrıca tanışmış bazı isimlerle ya da sanatçılarla sokak ortasında tavla vb şeyler oynamak ve bu esnada #İstifa yazılı bir şeyler giymek, Toplu taşıma araçlarına gruplar halinde binerek eylemi farklı yerlerde de yapmak gibi fikirler dile getirildi.
#İstifa yazılı çıktıların araçlara ya da evlerin camına asılması yönünde kampanyalar yapmak, bunları sosyal medya üzerinden yaygınlaştırmak gibi fikirler üzerinde duruldu. Bunların ana eylemi destekleyen bir biçimde yapılmasına, yaygınlaştırılmasına karar verildi.
Hareketin zamanlaması, başlangıç tarihi, periyodu:
Başlangıç tarihi 24 Ekim Cumartesi, saat 15:00. Yer Kadıköy Rıhtımı Karaköy-Eminönü İskelesi'nin önü.
Cumartesi itibariyle her gün, hafta sonları saat 15:00-16:00 arası, hafta içinde ise saat 19:00-20:00 arası şeklinde bir periyoda oturtulmasına karar verildi.
Özellikle ilk eylem için yoğun bir bireysel çağrı ve gayret gösterilmesi gerektiği konuşuldu.
--

Fırat Seymen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder