2 Ekim 2015 Cuma

2 Ekim 2015 Cuma Tarihli Toplantı Notları

2 Ekim 2015 Cuma Tarihli Toplantı Notları
Toplantıyı dokuz arkadaşımızın katılımıyla yaptık. Daha önceki toplantılara katılan arkadaşlarımız dışında Bahadır Altan, İzmir’den Alemdar ve Taylan arkadaşlar da bu toplantıya katıldılar.
Toplantıda genel olarak, girişimin fikriyatını yaymak, en geniş kesimlerle buluşmak, ilişkiler kurmak; harekete geçmeden önce iyi bir ön hazırlık yapmak; fikri olgunlaştırmak gerektiği düşünceleri öne çıktı. Odalar ve stk’ların da katılımıyla bir basın açıklaması yapılması fikri genel kabul gördü.
Bahadır, bu işi seçimlerden önce yapmanın çok zemin bulacak gibi gözükmediğini; çıkışı seçimlerden sonra yapmanın daha iyi bir zamanlama olacağı düşüncesini paylaştı.

Taylan seçim sonrası koalisyon gündemi olacağını ve bu süreçte toplumda bir bekleme süreci oluşacağını söyledi, eğer Erdoğan bu tıkayıcı tavrını sürdürürse girişimin zemin bulabileceğini, seçimlerden hemen önce ve hemen sonra istifa talebinin karşılık bulmayacağını belirtti.
Toplantıların düzenli bir şekilde devam etmesinde, mümkün olduğunca geniş kesimlere ulaşmak için çalışma yapmakta, bu arada semboller, sloganlar, içerik üzerine fikir üretmeye devam etmek gerektiği hususunda konuşuldu.
28 Eylül’de Haydarpaşa Dayanışması ve BTS ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi. Buradaki arkadaşların fikirler ve önerilerini paylaşmaları, destek sunmaları için toplantılara çağrılacağı ifade edildi.
Daha etkin çalışabilmek için girişim koordinasyonuna Ertuğ da katıldı. Koordinasyonun daha etkili çalışması için öneriler yapıldı.
Bu hafta basınla görüşmelere başlanması planlanıyor.
Bahadır Altan’ın ismini verdiği bir avukatla ilişki kurulacak.
Ertesi günkü, 3 Ekim Cumartesi, Barış Bloku’nun Yoğurtçu Parkı’ndaki forumuna katılmanın faydalı olacağı düşünüldü ve girişim olarak foruma katılım sağladık. Ertuğ forumda girişimin fikrini paylaştı ve bir sonraki girişim toplantısına çağrıda bulunuldu.

Bir sonraki toplantının Eğitim Sen 2 no.lu şubede (Kadıköy Kesk binası en üst kat) saat 19.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder